Новогуйвинський ЗДО "Дзвіночок"
Житомирська область, Житомирський район

Майстер-клас за мотивами творчості Марії Приймаченко

        12 січня виповнюється 115 років від дня народження української народної художниці  Марії Приймаченко, творчість якої прекрасне, дивовижне, утаємничене, і до кінця незбагнене явище – більше століття привертає до себе увагу шанувальників мистецтва, дослідників, художників, культурологів, мистецтвознавців.

         З метою вшанування  пам’яті художниці в Новогуйвинському закладі дошкільної освіти «Дзвіночок» пройшов  майстер-клас за мотивами її  творчості. Під час зустрічі педагоги поринули у незвичайний та фантастичний світ казкових квітів, дивовижних птахів та тварин мисткині.

         Учасники майстер - класу підвищили свій професійний рівень, поповнили свої знання про життя і творчість Марії Приймаченко, отримали практичні навички з техніки розписів та  елементів її декору, чого в подальшому будуть навчати своїх вихованців. Окрім того, педагоги намалювали та презентували власні картини, надихаючись творчістю великої майстрині.

        Захід видався напрочуд  цікавий, емоційний та приніс багато задоволення  усім його учасникам.

     Творчість Марії Приймаченко є безперечно одним із символів української культури, тож шануймо та зберігаймо усі надбання українського народу.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *